EU- INSÄNDARE: Valfrihet är ordet 

Vad trist det är att moderaternas partiordförande Wille Valve (MSÅ) väljer smutskastningen som metod i sin insändare i tisdagens tidning.

Efter att han, som sig bör, lovordat sin egen kandidat, går han till attack mot socialdemokraterna och Hållbart initiativ med antydningar om svek och lögner, och ifrågasätter att vi ställt upp en egen kandidat i ett demokratiskt val. Verkligen, Wille?

Är inte hela meningen med val att det ska finnas flera att välja på? Åland är ingen borgerlig enpartistat. Vi har bedömt att det är viktigt för Åland att inte sätta alla ägg i samma SFP-korg, utan att hålla vårt samarbete med Finlands näst största parti starkt och levande. Vi har också sett att det finns frågor, viktiga frågor, där vi inte har politisk samsyn, särskilt inte sedan Svenska folkpartiet ingått ett regeringssamarbete med Sannfinländarna och därmed visat vad de är beredda att acceptera i form av eftergifter till ytterhögern.

Det vill vi inte se hända i Europa. Därför ställer vi upp Jessy Eckerman som vår kandidat, och fördjupar vårt samarbete med det finska socialdemokratiska partiet.

Anton Nilsson är en utmärkt kandidat för Åland. Vi önskar honom och Svenska folkpartiet all framgång i det kommande valet. Och vi gör vår egen kampanj.

Nina Fellman (S)