Nej till rasism, ja till framtiden

Demokratin ska ha sin gång. Alla partier som kommer till mållinjen och ställer upp, ber om folkets och väljarnas stöd för sin politik.

I kommande lagtingsval ser det i skrivande stund ut att finnas tre främlingsfientliga partier att välja på, och vem vet hur många de ännu hinner bli.

Ålands socialdemokrater går till val med en tydlig linje i denna fråga.

Vi vill att Åland inom ramen för Finlands kvotflyktingprogram ska ta emot flyktingar från världens mest nödlidande länder.

Vi ser inga hot och inga faror med den lilla grupp människor det handlar om.

Vi vill att flyktingmottagningen ska vara en kontinuerlig och väl ordnad integrationsprocess som engagerar både myndigheter och civilsamhälle.

Vi vill att inflyttningen till Åland även i framtiden ska vara stor, och ser bara möjligheter i ett berikande mångkulturellt samhälle.

Kanske är det ingen slump att Tyskland, Europas ekonomiska motor, också har den mest generösa asylpolitiken.

För Åland och ålänningarna är det nödvändigt att vi är öppna för omvärlden. Det är god ekonomisk politik. Vi behöver fler företagare, fler sjuksköterskor, fler lärare, fler byggarbetare.

Rent mänskligt har vi ett ansvar för bröder och systrar i nöd. Vi kan inte leva i detta fantastiska samhälle och vända ryggen åt flyktingströmmarna, som om de inte alls berörde oss.

Ålands socialdemokrater står upp för människovärde och solidaritet. Låt andra komma med sina unkna argument, sina snedvridna siffror och sin rädsla för det främmande.

Vi vill att Åland säger nej till rasismen, och ja till framtiden.

Ålands socialdemokrater

Nina Fellman

Sara Kemetter

Göte Winé

Marjo Österberg

Tony Wikström

Maria Antman

Greger Granlund

Carina Aaltonen

Igge Holmberg

Helena Flöjt-Josefsson

Freddie Forsman